Blog a nyelvtanulásról

A blog gyakorlati tanácsokkal kíván szolgálni nyelvtanulók részére. Ha eddig csak sikertelenség jutott neked osztályrészül, akkor ideje felülvizsgálni a módszereidet. Tanulj mások hibáiból. :-) Tervek szerint hetente egy elemző posztra lehet számítani, ezeket a TIPP címkével jelölöm meg a könnyebb eligazodás érdekében. Minden más megy a rizsa kategóriába :-) Ha kérdésed van, vagy beszélgetni szeretnél :-), akkor keress bátran a komment vagy üzenetküldés funkciót használva, illetve írhatsz nekem az ifjutitan.it [kukac] gmail [pont] hu email címre.

Célegyenesben

2012.12.14. 00:14 Valezius

Ez a blogbejegyzés is a nyelvvizsgám jegyében íródik. A jó hír az, hogy a szénszünet miatt egy héttel el lettek tolva a vizsgaidőpontok, így nyertem pár napot. 27 nap van hátra. És 476 óránál tartok.

Vagyis napi 79 perc kell az 500 órás célkitűzéshez, ami elég kényelmes. Persze jó lenne minél több időt a tanulásra fordítani. Sajnos magánéleti dolgok jöttek közbe, nem pont a legjobbkor, így az elmúlt 2,5 hét átlaga csak napi 170 perc a kívánatos 180-240 helyett.

A szótanulást sikerült felpörgetni, csaknem 800 szakmai szó már megvan, további 200-ra még van időm. Ezen kívül vonzatokat és szóképzést, igeragozást kell még megtanulni / begyakorolni. Ezek elegek lesznek a teszt részre. A szövegértési gyakoroló feladatokat végig kell csinálni, de ahhoz további gyakorlás nem kell majd.

A neheze az esszéírás, ahogy azt már írtam korábban, de ahhoz legalább lehet szótárt használni. A magnós vizsgához sikerült megszerezni a gyakorlókönyvet így ott is jól állnak a dolgok. Illetve a szóbelire való gyakorlást még nem kezdtem el, ez a legnagyobb falat, de még van egy teljes hónap. Az írásbeli után is lesz még pár napom ezzel foglalkozni.

Úgy érzem a kilátások minden nehézség ellenére is jók még mindig. Már nem kell sokat várni, hogy kiderüljön a történet vége. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://onallonyelvtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr144964604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moi108 2013.01.03. 16:56:47

Szia!

Hogy haladsz így még vizsga előtt éppen?
Hogyan tartod a tervhez magad?

Sok sikert!

Valezius 2013.01.03. 18:06:00

Szia, köszi a (folyamatos) érdeklődést.

Terveztem egy posztot mostanában, abból minden kiderül. Úgyhogy most nem akarom részletezni. :)
Elöljáróban annyit, hogy jól jönnek ezek a plusz napok. :)

Boldog új évet, üdv

Moi108 2013.01.03. 18:42:46

Szia!

Nagy érdeklődéssel követem a blogodat - vagyis a haladásodat!
Ezért már nagyon várom az év első bejegyzését! :)

Ugye, a blogot folytatod majd a sikeres nyelvvizsga után is?

Boldog új évet kívánok én is Neked!
Üdv és sok sikert!

Valezius 2013.01.03. 19:23:22

Butaság lenne abbahagyni, azt hiszem. Ha meg nem mennék át a vizsgán, akkor májusig (a következő próbálkozásig) meg aktuális is lesz a folytatás :)
süti beállítások módosítása