Blog a nyelvtanulásról

A blog gyakorlati tanácsokkal kíván szolgálni nyelvtanulók részére. Ha eddig csak sikertelenség jutott neked osztályrészül, akkor ideje felülvizsgálni a módszereidet. Tanulj mások hibáiból. :-) Tervek szerint hetente egy elemző posztra lehet számítani, ezeket a TIPP címkével jelölöm meg a könnyebb eligazodás érdekében. Minden más megy a rizsa kategóriába :-) Ha kérdésed van, vagy beszélgetni szeretnél :-), akkor keress bátran a komment vagy üzenetküldés funkciót használva, illetve írhatsz nekem az ifjutitan.it [kukac] gmail [pont] hu email címre.

Mi ez?

2012.06.26. 16:37 Valezius

Azt hiszem, nincs szükség hosszabb magyarázatra, mert a blog rendkívül fantáziadús címe jól összefoglalja a lényeget :-)

Horváth Zoltánnak hívnak, és ezen  a blogon szeretném közzétenni az elképzeléseimet, tapasztalataimat és eredményeimet a nyelvtanulással kapcsolatban. Remélem minél többen lesznek rám kíváncsiak, és esetleg néhány embernek a segítségére is tudok lenni.

Biztos vagyok benne, hogy az eredmények majd magukért fognak beszélni, de az még odébb van. :-) Egyelőre kénytelen vagyok már eszközökhöz folyamodni, hogy meggyőzzem a kedves olvasót, hogy érdemes időről-időre visszalátogatnia és esetleg az sem árt, ha néha hallgat is rám. :-)

Eddig nem tettem le túl sokat az asztalra a nyelvtanulás terén. 8-9 év sikertelen általános és középiskolai nyelvtanulás van a hátam mögött. Ami elég erőteljesen kedvemet is szegte egy jó időre. Idővel kénytelen volna újra belevágni, a belső motiváció mellett évről évre erősebb lett a tudat, hogy nyelvvizsgák nélkül nem fognak diplomát adni a kezembe. Bevallom, a kilátások nem voltak biztatóak. Nekiestem hát az internet dzsungelének, ahol jó pár tényleg működő dolgot sikerült fellelni. Az eredmény egy angol szakmai középfokú nyelvvizsga lett, viszonylag rövid idő alatt.

Az államvizsgán már túl vagyok, mégis visszatartják a diplomámat, amíg be nem mutatok egy második nyelvvizsgát is. Ebből kifolyólag a blog első időszakában az általános dolgok mellett az angol és az olasz nyelvbe kaphat némi betekintést az olvasó.

Amit még rólam tudni kell, hogy matek-fizika tagozatra jártam gimnáziumban, így senki ne lepődjön meg, ha a reálos gondolkodás fog dominálni az oldalon, és több szám lesz rajta a kelleténél :-)

Emellett a tanácsaim is rendkívül gyakorlatiasak lesznek. Az a tapasztalatom, hogy az "olvass sokat" jó tanács nem elég konkrét, így nem is fejti ki kellőképpen a hatását, úgyhogy a nagy általánosításokat mindenképp kerülni próbálom.

Jelenleg túlságosan is ráérek, mint írtam az államvizsga megvan (a BCE-n végeztem közgazdász képzést), de munkát még nem sikerült találni mellé. Addig is próbálom hasznosan tölteni a napjaimat minél több olasz (és részben angol) tanulást beletuszkolni.

Amit semmiképpen nem maradhat ki a nyitóposztból, hogy a blog példaképének az  Öt év - öt nyelv oldalt tekintem, remélem hasonlóan színvonalas írásokat sikerül majd közreadni. Nem állítanám, hogy egyértelműen ez motivált, és hogy magam is mindenképp öt nyelvre törekszem, de ettől függetlenül mindenkinek szívből ajánlom végigolvasásra.

Hetente egy (kifejtős) írást tervezek, két okból, valamikor a hét elején lehet ezekre számítani. Egyrészt, mert így nem veszélyeztet annyira, hogy egy hónap után teljesen kifogyok minden témából és elhal az oldal. Másrészt, mert nem olyan könnyű értelmesen összeszedni a gondolatokat, így az írás a nyelvtanulástól lopja el az időt. Ezt a hatást pedig szeretném minimalizálni.

Mindig öröm kommenteket olvasni, úgyhogy ne legyetek restek, és ha úgy gondoljátok nyugodtan reagáljatok az írásokra. Köszi előre is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://onallonyelvtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr654612721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ájwannaszpik 2012.08.07. 12:21:45

Oké.Bemelegítésnek,és irány mutatónak egész jó.Várom a tapasztalataidat.Sok sikert.
süti beállítások módosítása